Lammsoppa med bulgur och koriander

Serverar: 4 portioner

Bulgur är kokt, torkat vete som krossats. Med sin nötaktiga smak är bulgur idealiskt i soppor och till kött, fisk och grönsaker.

Ingredienser

  • 300 g lammkött (från bogen)
  • 1 gul lök
  • 1 stor knippa koriander
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mynta
  • 150 g bulgur
  • 1 tsk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Skär lammköttet i mycket tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skölj koriandern, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått.
    2. Hetta upp olja i en gryta, bryn löken och köttet. Häll i 1 ½ liter vatten och hälften av koriandern. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, mynta och häll i bulgur.
    3. Rör ut tomatpuré med 2 msk vatten och rör ner det i soppan. Låt koka under lock på svag värme i 45 minuter.
    4. Blanda ner resten av koriandern, smaka av soppan ännu en gång med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben