Lammsoppa med bulgur och koriander
Bulgur är kokt, torkat vete som krossats. Med sin nötaktiga smak är bulgur idealiskt i soppor och till kött, fisk och grönsaker.
Ingredienser
300 g lammkött (från bogen)
1 gul lök
1 stor knippa koriander
4 msk olivolja
Salt
Peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad mynta
150 g bulgur
1 tsk tomatpuré
Instruktioner
- Skär lammköttet i mycket tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skölj koriandern, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått.
- Hetta upp olja i en gryta, bryn löken och köttet. Häll i 1 ½ liter vatten och hälften av koriandern. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, mynta och häll i bulgur.
- Rör ut tomatpuré med 2 msk vatten och rör ner det i soppan. Låt koka under lock på svag värme i 45 minuter.
- Blanda ner resten av koriandern, smaka av soppan ännu en gång med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)