Israeliska småkakor med sting

Serverar: 20 portioner

"Stinget" i de här kakorna är ouzon eller arraken - perfekt om man har en bottenslatt över i någon flaska, som man inte vet vad man ska göra med. Själv har jag även testat med punsch, vilket också blev lyckat.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 75 g ljust farinsocker
  • 1 tsk ouzo eller arrak ( punsch funkar också!)
  • 125 g mjöl
  • Mandlar eller pistachnötter, hackade
  • Pudersocker att strö över
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt ouzoun och mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en deg. Rulla degen till en boll och ställ in i kylen i 20 min.
    2. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två bakplåtar. Ta ut degen på mjölat bord och dela den i två delar. Kavla ut varje deg till rektanglar och ta ut kakor med pepparkaksmått. Lägg kakorna på plåtarna och strö över hackad mandel eller pistach.
    3. Grädda i 6-8 min. Ta ut plåtarna och strö pudersocker över kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben