Israeliska småkakor med sting
"Stinget" i de här kakorna är ouzon eller arraken - perfekt om man har en bottenslatt över i någon flaska, som man inte vet vad man ska göra med.
Själv har jag även testat med punsch, vilket också blev lyckat.
Ingredienser
125 g margarin
75 g ljust farinsocker
1 tsk ouzo eller arrak ( punsch funkar också!)
125 g mjöl
Mandlar eller pistachnötter, hackade
Pudersocker att strö över
Instruktioner
- Rör margarin och socker pösigt.
Tillsätt ouzoun och mjölet, lite i taget.
Arbeta ihop till en deg.
Rulla degen till en boll och ställ in i kylen i 20 min.
- Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj två bakplåtar.
Ta ut degen på mjölat bord och dela den i två delar.
Kavla ut varje deg till rektanglar och ta ut kakor med pepparkaksmått.
Lägg kakorna på plåtarna och strö över hackad mandel eller pistach.
- Grädda i 6-8 min.
Ta ut plåtarna och strö pudersocker över kakorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)