Italiensk varm choklad med amarettogrädde

Serverar: 10-12 portioner

Den italienska varianten är tjockare än klassisk varm choklad och smakar gudomligt tillsammans med grädden med mandellikör.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 1 liter mjölk
  • 3/4 dl socker
  • 2 ½ msk maizena majsstärkelse
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Amarettogrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 ½ msk amaretto (mandellikör)
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 1 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Varm choklad:
    2. Finhacka chokladen och lägg den i en kastrull med övriga ingredienser. Koka upp chokladen under omrörning tills den tjocknat.
    3. Amarettogrädde:
    4. Vispa grädde och florsocker fluffigt och rör ner amaretton. Hacka chokladen till garnering.
    5. Häll upp chokladen i glas och toppa med amarettogrädde, hackad choklad och kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben