Italienska köttbullar

Serverar: 6 portioner

Förnya de svenska köttbullarna och ge dem en doft av Italien. Med spenat, vitlök och en smakrik tomatsås blir de oemotståndliga.

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 250 g frusen spenat
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 tsk olivolja
  • 400 g konserverade, krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grön eller röd basilika, hackad
  • Färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Spenaten tinas, kramas ur och finstrimlas. Finhacka löken. Skala vitlöken. Blanda alla ingredienser, pressa ner vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Forma smeten till meddelstora köttbullar. Stek köttbullarna gyllenbruna. Servera med tomatsåsen.
    2. Tomatsåsen: Fräs den hackade löken en kort stund i oljan. Blanda löken med krossade tomater samt tomatpuré. Krydda med salt och svartpeppar och blanda ner basilika. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med citronsaft. Tillsätt ev lite olivolja om såsen blir för tjock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben