Jästa pannkakor.

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt annorlunda, men så goda. En favorit hela livet. Super bra då det blir massor av pannkakor, och de är äggfria. Äts med sirap, då sylt och grädde inte riktigt passar till.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 50 g jäst
  • 1-2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • mjöl
  • Instruktioner

    Ta fram en stor bunke. Varm mjölken till 37 grader och häll i bunken. Smula i jästen. Rör ner resten av ingredienserna. Ta mjöl tills smeten har samma konsistens som en sockerkakas-smet. Låt jäsa i 30 minuter. Stek i stekpanna. Pannkakorna ska vara tjockare än en vanlig pannkaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben