Jättepirogen Allan

Serverar: 15 portioner

En verkligt trevlig rätt när man träffas många och vill äta något gott som också är lättserverat Bjud pirogen varm med kall gräddfil och små ättiksgurkor och en grönsallad..Mmmmmuuuummm

Ingredienser

  • pajdeg
  • 1,2 l vetemjöl
  • 400 g margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde (gärna sur)
  • Köttfärsfylning
  • 200 g hackade schampinjoner
  • 90 g margarin
  • 1 STOR hakad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 1,2 kg köttfärs
  • 2 ägggulor
  • 1 dl grädde
  • 1½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa Tillsätt ägg och grädde Arbeta sabbt ihop degen. Lägg den kallt att stelna Fräs matfettet i en stekgryta, lägg i lök svamp och köttförs och låt det småsteka under omrörning tills vätskan kokat bort. Ta grytan från värmen och rör ner äggulor, grädde, persilja och ost. Smaka av med salt o peppar Dela degen i två delar den ena något större. kavla ut degen till en kaka 30x40 cm Rulla upp den på kaveln och rulla ut den på smord plåt. Lägg på köttfylningen en bit från kanten kavla ut den andra degen och lägg den över. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Kavla och sporra ut remsor av resten av degen, lägg dem i sneda rutor över pajen. Pensla med ägg. Gör 4-5 hål med en äppelpipa eller stick hål med en gaffel Grädda pirogen i 200 grader 25-30 min

    Liknande recept

    1 h 15 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben