Allans limpa

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Detta receptet kommer från min morfar Allan - det var det enda brödet han kunde göra!

Ingredienser

  • 15 dl grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 6 tsk brödkryddor
  • 6 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl sirap
  • 9 msk lingonsylt
  • 12 dl kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser väl och klicka ut i smorda brödformar. Degen blir lös.
    2. Ett litet knep för att brödet inte ska "växa" så mycket på höjden när det gräddas är att dra blöta fingrar längs med mitten av degen när den är i formen. Då trycks den ut mot sidorna.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i en timme.
    4. Brödet blir lite smuligt men det är grovt och gott!

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben