Jätteräkor i vitlök

Serverar: 4 portioner

Smällgott å en liksom mumsig kvällsrätt, gärna med ett glas Duvavár Chardonnay (nr 12993) från Ungern för ynka 55:-

Ingredienser

  • 1½ dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 starka färska röda chili, urkärnade och finhackade
  • 450 g kokta jätteräkor
  • 2 msk hackad färsk slätbladig persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Citronklyftor till garnering
  • Knaprigt bröd till servering, jag använde vitlöksbröd fryst halvfabrikat
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan i en wokpanna på låg värme. Lägg i vitlök och chili och stek 1-2 minuter, tills löken är mjuk men inte hunnit fått färg. Rör om då och då. Lägg i räkorna och woka 2-3 minuter tills de är genomvarma och täckta av olja och vitlök. Stäng av plattan och blanda i hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Garnera med citronklyftor och servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Carolinewalt 5 januari 2011

    Så underbart gott!!!! Kommer att göra det fler gånger, blev en klar favorit här!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben