Jalapeñoskyckling med cheddar och bacon och broccolitimbaler

Serverar: 4 portioner

Jättegod bjudrätt! LCHF-rätt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Jalapeños, inlagda i skivor
  • Cheddarost, hyvlad lagrad
  • 1-2 paket bacon
  • Örtsalt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Broccolitimbaler
  • 250 g broccoli
  • 2 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Örtsalt
  • Vitpeppar, finmalen
  • Vitlökspulver
  • Lökpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär en ficka i kycklingfiléen och krydda eventuellt försiktigt inne i fickan. Fyll kycklingen med några sivor jalapeños och cheddarost. Vira in varje kycklingfilé i bacon så att det täcker hela filéen.
    3. Stek kycklingen på vardera sida så att den får fin färg. Låt kycklingen gå klar i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den är genomstekt.
    4. Broccolitimbaler: Smörj fyra ramekinformar väl. Koka broccolin mjuk. Låt broccolin rinna av och svalna lite. Lägg den tillsammans med övriga ingredienser i matberedare eller mixer och kör till en slät puré.
    5. Fördela blandningen i formarna. Grädda på full effekt ca 4-5 min i mikrovågsugn.
    6. Bjud gärna några tomatklyftor till denna rätt. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rulltartan 18 februari 2010

    Underbart god bjudrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben