Jalapeñoskyckling med cheddar och bacon och broccolitimbaler
Serverar: 4 portioner
Jättegod bjudrätt! LCHF-rätt!
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Jalapeños, inlagda i skivor
Cheddarost, hyvlad lagrad
1-2 paket bacon
Örtsalt
Svartpeppar, grovmalen
Broccolitimbaler
250 g broccoli
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
Örtsalt
Vitpeppar, finmalen
Vitlökspulver
Lökpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär en ficka i kycklingfiléen och krydda eventuellt försiktigt inne i fickan. Fyll kycklingen med några sivor jalapeños och cheddarost.
Vira in varje kycklingfilé i bacon så att det täcker hela filéen.
Stek kycklingen på vardera sida så att den får fin färg. Låt kycklingen gå klar i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den är genomstekt.
Broccolitimbaler:
Smörj fyra ramekinformar väl. Koka broccolin mjuk. Låt broccolin rinna av och svalna lite.
Lägg den tillsammans med övriga ingredienser i matberedare eller mixer och kör till en slät puré.
Fördela blandningen i formarna. Grädda på full effekt ca 4-5 min i mikrovågsugn.
Bjud gärna några tomatklyftor till denna rätt. Smaklig spis!
Underbart god bjudrätt.