Januarisoppa med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mustig god och mättande

Ingredienser

  • 3-4 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 4 hg nötfärs
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk krossad rosmarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kidneybönor 400 g
  • ½ dl hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisarna och skär i bitar Skala och hacka lök och kärna ur och strimla paprikorna. Fräs alltihop i i olja i en kastrull stor nog för soppkok. Tillsätt 1/2 liter vatten och buljongtärningarna, lagerblad, rosmarin, paprikapulver och de krossade tomaterna. Låt soppan koka i 10 min. Bryn under tiden färsen i 1 msk olja och tillsätt i soppan. Häll spadet av kidneybönorna, tillsätt dem och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
    2. En rejäl skiva lantbröd till och middagen är fulländad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben