Japanska pannkakor med tofu

Serverar: 4 portioner

En spännande, vegetarisk pannkakswrap.

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 6 ägg
  • 6 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 8 salladslökar
  • 2 msk smör eller olja till stekning
  • Fyllning
  • 300 g tofu
  • 1 tsk riven ingefära
  • 3 dl munggroddar
  • ½ tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 g shiitakesvamp eller annan svamp
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hacka salladslöken och blanda i alla ingredienser till pannkakssmeten. Hetta upp en stekpanna med smör i och grädda 8 ganska tjocka pannkakor.
    2. Tärna tofun och stek den på hög värme i olja ca 2 minuter. Strimla svampen och tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen i stekpannan och stek ytterligare 2-3 minuter.
    3. Fördela tofublandningen och färsk koriander i pannkakorna. Rulla ihop och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben