Jasminas muffins

Serverar: 6-8 portioner

Spännande smaker i dessa muffinsen.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl fruktsocker
  • 50 g smält smör
  • 1 dl starkt jasmine te
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl sojamjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 st tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk Herbamare örtsalt
  • 1 tsk rapsolja i botten på formarna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker. Smält smör, häll i teet. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten. Blanda i de torra ingredienserna. Vispa smeten tills den är slät. Häll upp till 2/3 i pappersformarna. Grädda i 18-20 min. Ta ut dem i tid så att de blir saftiga!
    2. Njut gärna av dem naturella eller med smör och lagrad ost. Aprikosmarmelad är gott till också. Som dessert servera gärna med hallon och grädde sötad med fruktos. Vill du ha cupcakes, lägg på en frisk frosting när de har svalnat.
    3. Grovhackad mandel brynt i smör, örtsalt och fruktos

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben