Jennies knäckiga rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En rabarberpaj utöver det vanliga! Enkel att göra och så god att äta.

Ingredienser

  • 5 grova stjälkar rabarber
  • 100 g margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Dela rabarbern och lägg i en smord pajform. Smält margarinet i en kastrull. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Häll över de torra ingredienserna i kastrullen och blanda till en smulig deg. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter.
    2. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (4)

    Disen 9 maj 2011

    Mycket, mycket smaskig och lättgjord. Jag strödde lite potatismjöl över rabarbern innan jag la på smul degen annars följde jag receptet. Kommer absolut att göra den igen. Full pott och tack för receptet.

    stbcn1122 8 maj 2012

    Visst var det en paj utöver det vanliga, mycket god och knäckig. Dessutom lättlagad. Kommer att lagas många gånger. Tack för ett bra recept. En klar femma från mig.

    maithab 8 juni 2013

    Äntligen hittar jag ett recept på en helt vanlig enkel rabarberpaj, utan en massa annat! Gott! Det behöver inte vara potatismjöl, mandel eller sirap i. Denna pajdeg innehåller mycket socker, men det behövs till den syrliga rabarbern och gör den knaprig. Ev. kan man tillsätta lite (droppvis) vatten i degen som hjälper bakpulvret att få det knaprigt.

    maithab 8 juni 2013

    Jag kan tillägga att den mängden som anges här inte räcker så långt till 6 personer. Vi gjorde dubbel sats (räckte till 8), och serverade med klassisk hemgjord vaniljsås med äkta vanilj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben