Jitterbuggare med choklad

Serverar: 20 portioner

Klassisk småkaka som blir både extra fin och extra god med kardemumma och choklad.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 msk socker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, kakao, nystött kardemumma, socker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Lägg degen på plastfolie och tryck ut till en tjock fyrkant. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
    2. Kavla ut degen till en platta som är ca 30x15 cm. Vispa äggvitan till ett skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett fast skum. Bred marängen över degen, men lämna ett par cm längs ena långsidan. Rulla ihop från långsidan, som en rulltårta, med hjälp av plastfolien. Låt rullen ligga i frysen tills den är riktigt kall, ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Ta ut rullen och skär i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben