Jölmens lyxiga köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket trevlig matpaj att äta som kvällsvickning i goda vänners lag, eller som middag. Den är underbar, vilket som.... Dijónsenapen är en trevlig smaksättare...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 600 g köttfärs
  • 2 paprikor
  • 2 stora gula lökar
  • 2 burk crème fraiche
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • 5 msk dijónsenap
  • 3 krm cayennepeppar
  • 3 dl riven ost
  • Margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, margarin och vatten till pajdeg. Låt vila kallt i 15 minuter. Tryck ut i en stor pajform och förgrädda i 200- 225 º i 5- 10 minuter.
    2. Strimla paprikorna och hacka löken. Stek dem tillsammans med köttfärsen. När köttfärsen är lagom stekt tillsätts crème fraiche, buljongtärning och vatten. Smaka av med salt, cayennepeppar och dijónsenap. Häll såsen i pajskalet och täck med riven ost.
    3. Grädda pajen i 200- 225 ºC i c:a 15 minuter tills osten fått fin färg.
    4. Servera med en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben