Jonnas ädla gryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ugnstekta¨gyllene potatisklyftor och ett glas svalt öl är perfekt till smaken av vitlök och ädelost.

Ingredienser

  • 4 kycklingfilèer
  • 1 msk margarin
  • 50 g kantareller
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ paprika
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Ca 5 dl mjölk
  • 160 g smulad ädelost
  • Mjöl + lite vatten (redning)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina djupfrysta kycklingfilèer. Strimla dem. Hetta upp margarinet i en gryta och fräs köttet tills det har fått fin färg.
    2. Ansa svampen om det behövs. Lägg den i grytan. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och grovhacka paprikan. Rör ner vitlök och paprika i grytan. Tillsätt grädde, mjölk och ädelost.
    3. Tillsätt redningen och låt grytan puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    10-15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben