Jonnas ljuvliga crispchoklad

Serverar: 22-24 portioner

Tid: 30 minuter

Detta superenkla recept uppfann jag med min kompis som inspirationskälla. Den är äventyrlig i smaken med en eftersmak av kola.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 100 g mörk bakchoklad eller annan choklad
  • 2 ½ msk sirap
  • Ca 10 mariekex
  • Kakao
  • Instruktioner

    Smält chokladen i vattenbad. Smält fettet i mikron - men bara så att det mjuknar och blir kladdigt. Krossa kexen ganska grovt. Blanda i fettet i den smälta chokladen och rör om väl. Tillsätt sedan sirap samt mariekexen och rör om. Bred ut chokladsmeten på ett bakplåtspapper och sikta över kakao. Ställ i frysen ca 15 minuter. Skär i bitar ca 3x3 cm

    Liknande recept

    4.5
    10-15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben