Jordärtskocksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En len och smakrik soppa.

Ingredienser

  • 200 g jordärtskockor
  • 1 schalottenlök
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Saft av 1/2 apelsin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala jordärtskockor och lök. Skär alla grönsaker i bitar och fräs i smör i en gryta. Häll på vin och låt koka någon minut. Häll på buljong och låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 min.
    2. Mixa till en slät puré. Tillsätt mjölk och grädde. Låt soppan koka ihop några minuter och smaksätt med apelsinsaft, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben