Jordgubb och daimtårta

Serverar: 12-14 portioner

En enkel tårta att göra. Samtidigt så god och festlig.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kokhett vatten
  • Fyllning
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 brk konserverad ananas
  • Garnering
  • 6 dl vispgrädde
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 dl daimkulor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socer poröst. Rör ihop vetemjöl , potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Tillsätt vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form , gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter i 175 gradig värme. Låt kakan svalna. Dela den sedan i 2 bottnar.
    2. Skiva jordgubbarna och skär ananasen i bitar. Lägg frukten på ena bottnen , ringla lite av ananasspadet över. Täck med den andra bottnen över.
    3. Vispa grädden. Bred den över hela tårtan. Dekorera med jordgubbar och daimkulor.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben