Smakar gudomligt en varm sommardag, men är alltid jättegod!
Ingredienser
1 st gelatinblad
1 1/2 dl grädde
2 tsk strösocker
250 g kesella ( jorgubb och lime smak)
Jordgubbar (mängd efter tycke och smak)
2 st passionsfrukter
2 tsk florsocker
Instruktioner
Pannacottan:
Lägg gelatinbladet i vatten (ca 5 minuter)
Koka upp grädden och strösockret.
Dra undan pannan.
Krama ur gelatinbladet och lägg ner det i grädden. Rör om.
Låt grädden svalna (ej kallna) och blanda i kesellan.
Fördela i glas och ställ i kylen några timmar. Kan med fördel göras dagen före serveringen.
Såsen:
Gör såsen samma dag som serveringen.
Skiva jordgubbarna.
Rör försiktigt samman de skivade jordgubbarna, passionsfruktsinnehållet och florsockret innan servering.
Fördela såsen över pannacottan. Klart att servera.