Jordgubbar med apelsin och pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Färska jordgubbar serveras med en fluffig jordgubbsmousse och krossade drömmar.

Ingredienser

  • 1 l färska jordgubbar
  • 2 st apelsin
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 st kakor drömmar
  • Mousse
  • 2 st gelatinblad
  • 200 g färska jordgubbar
  • 3 msk socker
  • 1 st apelsin saften av
  • 2 dl grädde, lättvispad
  • Instruktioner

    1. Börja med moussen. Blötlägg gelatinbladen i 5–10 minuter.
    2. Skär jordgubbarna i bitar och kör dem till puré med stavmixer. Tillsätt socker och pressad apelsin och rör tills sockret har löst sig.
    3. Värm lite av purén i en kastrull tillsammans med gelatinbladen tills de har smält. Blanda med resten av purén.
    4. Vänd ner den lättvispade grädden i omgångar. Ställ moussen i kylen i 2–3 timmar tills den har stadgat sig.
    5. Vid serveringen: Skär jordgubbarna i bitar. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinen. Hacka pinjenötterna.
    6. Lägg upp moussen på tallrikar och arrangera med jordgubbar och apelsin. Strö över pinjenötterna och avsluta med krossa drömmar och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Simon94 28 juni 2009

    Serveras med "krossade drömmar". Låter sorgligt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben