Jordgubbs- och cheesecakemuffins

Två amerikanska favoriter i samma bakverk. Blir 7 stora eller 12 små muffins.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl (210 g)
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 150 g jordgubbar (ca 2,5 dl)
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk Maizena majsstärkelse
  • Vaniljströssel
  • ½ dl vetemjöl
  • ¼ dl strösocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 25 g smör
  • Cheesecakefyllning
  • 200 g naturell färskost
  • ¾ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Cheesecakefyllning: Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa blandningen luftig.
    3. Vaniljströssel: Blanda ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, smör.
    4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor skål. Vispa smör och 1 ¾ dl socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Rör ner äggblandningen i den torra mjölblandningen. Rör samman så att det precis blandar sig. Fyll smeten till hälften i formarna.
    5. Skiva jordgubbarna och blanda dem med ½ dl socker och majsstärkelse. Lägg på ett lager jordgubbsmos på smeten men spara lite. Fyll på ena halvan med cheesecakefyllning och den andra med muffinssmet. Toppa med lite jordgubbsmos på mitten. Strö till sist vaniljströssel över jordgubbsmoset och muffinssmeten.
    6. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills smeten stannat, känn med sticka. Något kortare tid för mindre muffins.
    7. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenatopp 12 februari 2009

    Bakade dessa nyss...min sambo satte en 12a på en 10 gradig skala :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben