Cheesecakemuffins med jordgubbar

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Dessa muffins bjöd jag på när jag hade kalas i sommras.

Ingredienser

  • 115 g rumstempererat smör
  • 1.25 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • 175 g hackad vit choklad
  • 175 g cream cheese
  • 6 msk cream fraiche
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 6 msk siktat florsocker
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
    2. Vispa ihop smör och socker till en vit pösig smet. Slå sedan i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet, rör ner vaniljsockret och mjölk. Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i ca 10 minuter tills muffinsarna rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Lägg över på galler att svalna.
    3. Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnsfast form över en kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan att svalna. Rör ihop Cream cheese, cream fraiche, vaniljsocker och florsocker i en separat skål. Häll sedan i den smälta chokladen.
    4. Bred ett tjockt lager glasyr över muffinsen, de ska precis nå upp till kanten på formen. Ställ de kallt i ca 1½ timme så att glasyren stelnar. Dekorera med färska jordgubbar och sedan servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben