Jordgubbs- och chilisalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god salsa helt enkelt.

Ingredienser

  • 300 g jordgubbar, färska
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk crema di balsamico
  • 1 msk sherryvinäger el. äppelcidervinäger
  • 2-3 tsk finhackad röd chilifrukt
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • Salt och
  • Svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i små bitar. Häll olivolja, crema di balsamico och vinäger över jordgubbarna. Rör ner rosmarin och chili. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Låt salsan marinera ca 20 min. Smakar godast med smakrik dessertost i skivor och lite ruccolasallad. Kan serveras om förrätt, efterrätt eller på ett buffébord.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben