Jordgubbs- och citronsaft

Serverar: 4 portioner

Underbar.

Ingredienser

  • 1½ kg jordgubbar (ca 3 liter)
  • 5 citroner
  • 1½ kg socker
  • 2 liter vatten
  • Instruktioner

    * Skölj och rensa jordgubbarna, mosa dem med potatisstöt. * Tvätta citronerna väl och skala av det yttersta gula på skalet. * Pressa ur saften. * Tillsätt saften och skalet till jordgubbsmoset. * Koka upp socker och vatten till en lag. * Häll den över bärmassan medan den är het. Rör om. * Täck över bärmassan och ställ i kyl 1 dygn. * Häll upp bärmassan att självrinna i silställning. * Häll upp på kalla, väl rengjorda flaskor. * Förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben