Jordgubbs- och fläderblomssaft

Tid: 4 dagar 50 minuter

Mycket god och läskande!

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 10 fläderblomsklasar
  • 1 citron i skivor
  • 15 g citronsyra
  • 1 l vatten
  • 1 kg Strösocker
  • 1 krm natriumbensoat (uteslutes om saften fryses)
  • Instruktioner

    1. Skölj blomklasar och bär väl. Mosa bären.
    2. Lägg bärmoset, blommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål.
    3. Koka upp vatten och socker.
    4. Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det.
    5. Häll den heta lagen över blandningen i skålen. Täck över och ställ kallt i 3 dygn.
    6. Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter.
    7. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp. Förslut. Förvara kallt.
    8. Saften går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Claristar 12 juli 2010

    Jättegod!! Denna var godare än vanlig fläderblomssaft. Den fick en härlig färg också. En 4:a i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben