Jordgubbs och rabarbermarmelad

Tid: 30 minuter

Inget konstigt socker, inget konserveringsmedel och ingen citronsyra... Bara helt naturliga smaker av rabarber och jordgubb!!! Snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 250 g rabarber
  • Saft av ½ citron
  • 375 g socker
  • Instruktioner

    1. Ingredienserna blandas och kokas i ca 15 minuter under omrörning så sylten börjar stänka kraftigt (ca 102 grader med termometer).
    2. Ta noggrant bort det ljusrosa skum som bildas under kokningen.
    3. Förvara marmeladen i väl rengjorda glasburkar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SaLeia 13 augusti 2009

    Mycket mumsig marmelad!! Man får bara passa sig för stänket ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben