Jordgubbs- och rabarbermousse
Serverar:
6 portioner
Enkel att göra. Somrig och härligt luftig!
Ingredienser
200 g jordgubbar
1 dl koncentrerad rabarbersaft
1 ½ dl turkisk yoghurt
3 dl vispgrädde
Servering
Havrekaka eller mandelbiskvier
Instruktioner
Snoppa och skölj jordgubbarna, mixa dem. Blanda ner yoghurt och saft i moset.
Vispa grädden luftig, gör den ganska fast, men ändå inte för hård. Vänd ner jordgubbsblandningen, lite i taget. Rör försiktigt ihop.
Fördela moussen i koppar eller glas och låt stå kallt i åtmistone en timme. Kan stå i ca 8 timmar.
Servera gärna med en liten havrekaka eller några mandelbiskvier. Ett per plattor Noblesse är också gott!
Liknande recept
Rabarbermousse
4.8
4
3
Rabarbermousse med mörk choklad
5
2 h 30 min
8
Jordgubbs- & hallonbrownies
20
Jordgubbs- och hallonsmoothie
10 min
2-4
1
Jordgubbs- & vattenmelonmilkshake
4
10 min
2
2
Jordgubbs- och limedrink
1
2
Jordgubbs- och rabarberpaj
30 min
6
Jordgubbs-, kardemumma-, och valnötskaka
40 min
8-12
Jordgubbs- och persikosmoothie
5 min
1-2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!