Jordgubbs- och rabarbermousse

Serverar: 6 portioner

Enkel att göra. Somrig och härligt luftig!

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl koncentrerad rabarbersaft
  • 1 ½ dl turkisk yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • Servering
  • Havrekaka eller mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Snoppa och skölj jordgubbarna, mixa dem. Blanda ner yoghurt och saft i moset.
    2. Vispa grädden luftig, gör den ganska fast, men ändå inte för hård. Vänd ner jordgubbsblandningen, lite i taget. Rör försiktigt ihop.
    3. Fördela moussen i koppar eller glas och låt stå kallt i åtmistone en timme. Kan stå i ca 8 timmar.
    4. Servera gärna med en liten havrekaka eller några mandelbiskvier. Ett per plattor Noblesse är också gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben