Jordgubbs och rabarbermoussetårta

Serverar: 8-10 portioner

Helt underbart god!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl hett vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • rivet skal av 1 citron
  • Rabarber- och jordgubbsmousse
  • 2 1/2 dl rensad rabarber i bitar
  • 2 1/2 dl rensade jordgubbar i bitar
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 gelatinblad
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 5–6 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • Instruktioner

    Botten: Smörj och bröa en 2-liters kakform. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med citronskalet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Moussen: Koka rabarber och jordgubbar mjuka tillsammans med sockret utan lock, cirka 10 minuter. Mixa blandningen slät. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Rör ner gelatinet och vaniljsockret i den varma såsen. Låt kallna. Vispa grädden. Vänd ner den i såsen. Låt stelna i kylen cirka 4 timmar. Dela kakan i tre bottnar. Fördela moussen mellan bottnarna. Täck tårtan med platsfolie och låt den safta till sig i kylen några timmar. Bred och spritsa vispad grädde runtom tårtan och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben