Serverar: 8-10 portioner
Helt underbart god!
Botten: Smörj och bröa en 2-liters kakform. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med citronskalet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Moussen: Koka rabarber och jordgubbar mjuka tillsammans med sockret utan lock, cirka 10 minuter. Mixa blandningen slät. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Rör ner gelatinet och vaniljsockret i den varma såsen. Låt kallna. Vispa grädden. Vänd ner den i såsen. Låt stelna i kylen cirka 4 timmar. Dela kakan i tre bottnar. Fördela moussen mellan bottnarna. Täck tårtan med platsfolie och låt den safta till sig i kylen några timmar. Bred och spritsa vispad grädde runtom tårtan och garnera med jordgubbar.