Jordgubbs & rabarbersylt

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod sylt som även passar bra som marmelad. Den kan användas till det mesta - pannkakor, våfflor, i filen, på mackan eller på gröten. Suveränt god till en bit brie eller camenbert.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 500 g rabarber
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 1 kilo syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj bären , skala och skiva rabarbern i cm-tjocka skivor. Blanda bär och rabarber i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång och citronsaft. Koka 10 minuter utan lock. 2. Rör ner sockret och koka upp. Låt sjuda ca 5 minuter. Skumma och häll upp varma burkar och sätt på lock. Låt svaln. Sylten är hållbar upp till 6 månader, förvaras svalt. Sylten kan också frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 15 maj 2008

    Hej! Finns det en möjlighet att byta rabarber till hallon? Jag tål inte jordgubbar..../Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben