Jordgubbsmaränger

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Tjusiga maränger som är lika goda som fina att titta på! Man kan späda ut jordgubbsflorsockret med hälften vanligt för att inte få fullt så mkt jordgubbssmak. Eller varför inte göra två satser försiktigt vända ihop dessa innan man spritsar, då blir marängerna extra fina!

Ingredienser

  • 6 dl florsocker med jordgubbssmak
  • 6 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 125°C.
    2. Vispa ihop ägg och florsocker i en bunke över vattenbad. Se till att bunken passar kastrullen så det inte "läcker" ut någon vattenånga. Vispa tills smeten har pösat upp sig. Ta bunken ifrån vattenbadet och fortsätt vispa. När bunken går att vända upp och ner utan att smeten rinner ut är det klart.
    3. Spritsa ut på bakplåtspapper, jag fick ut drygt 20 normalstora maränger på en sats.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.
    5. Marängerna blir nästan bättre efter ett par dagar då de blir riktigt sega och goda!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben