Ett recept som jag inte testat än, men det lockar och drar ... Det där med jordgubbsmaräng verkar jättegott!
Ingredienser
Pajskal
100 g smör (kallt, skuret i tärningar)
1 1/2 dl florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Kompott
5 medelstora rabarberstjälkar
1 vaniljstång
1 msk vatten
1/2 dl socker
1 msk maizena
Jordgubbsmaräng
3 äggvitor
1 tsk färskpressad citronjuice
2 dl socker
1 dl jordgubbspuré eller mosade jordgubbar
En kalasgod paj ! Jag kommer garanterat att göra om denna. Jag blandade dock rabarber och jordgubbar i pajen. Gjorde kompotten som den står ovan och så hade jag i kvartar av jordgubbar direkt i pajen under marängen. Marängen hade jag dessutom lite svårt att få frasig men smaken var det ingen fel på. Jag får öva mera!! :)
Jag gjorde denna i går och den blev jättegod. Jag bredde ut marängen över pajen och det blev perfekt, Den blev hög och mäktig. Serverade den med vaniljvisp