Rosiga jordgubbsmaränger

Serverar: 12 portioner

Fina små bakelser till dop och andra fester.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 115 g strösocker
  • Fyllning
  • 55 g jordgubbar
  • 2 tsk florsocker
  • 3 msk rosenvatten
  • 1½ dl vispgrädde
  • Dekoration
  • 12 färska jordgubbar
  • Rosenblad
  • Instruktioner

    1. Klä två bakplåtar med ugnsduk (teflonbelagt bakpapper). Vispa äggvitorna i en stor, absolut ren, fettfri skål till styvt skum. Vispa ner hälften av sockret och vänd sedan försiktigt ner resten.
    2. Fyll marängsmeten i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa 24 stänger, 71/2 cm långa, på bakplåtarna. Grädda marängerna i 110° varm ugn i 1 timme eller tills de är torra och spröda. Låt dem kallna på bakgaller.
    3. Fyllning: kör jordgubbarna till puré i en mixer eller matberedare. Passera purén över en skål och rör ner florsocker och rosenvatten. Vispa grädden tjock i en separat skål. Rör ner den i jordgubbspurén tills allt är väl blandat.
    4. Spritsa jordgubbsgrädde på marängernas undersidor och lägg ihop dem 2 och 2. Dela 6 av jordgubbarna på längden och dekorera marängerna med dem. Strö rosenblad över dem och servera genast med resten av jordgubbarna.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    20-25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben