Frusen jordgubbsmaräng

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En uppfriskande dessert av mosade jordgubbar och frusen jordgubbsmaräng. Servera gärna färska, skivade jordgubbar till. Frestande gott!

Ingredienser

  • 1/2 l mosade jordgubbar enl recept nedan
  • Florsocker eller honung
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Skivade jordgubbar
  • ev myntablad
  • Instruktioner

    1. Börja med de mosade jordgubbarna. Mosa dem i en skål med gaffel eller kör dem några sekunder i mixer eller matberedare. Ställ hälften av jordgubbsmoset åt sidan och smaksätt resten av moset med florsocker eller honung till önskad sötma. Täck över och ställ det i kylskåp till serveringen.
    2. Vispa äggvitorna i en bunke, gärna med elvisp. Vispa långsamt i början och öka sedan hastigheten. Tillsätt sockret, 1 msk i taget, och vispa tills smeten är styv, seg och blank. Tillsätt det OSÖTADE jordgubbsmoset och vispa sakta tills allt blandar sig.
    3. Häll smeten i en lämplig burk för frysning och tillslut väl. Frys jordgubbsmarängen minst 1 timme eller tills blandningen är fast. Blandningen kan förvaras i frys ca 1 månad.
    4. Vid serveringen: Fördela det SÖTADE jordgubbsmoset i 4 portionsglas eller i en större skål. Skeda upp jordgubbsmarängen och lägg den ovanpå. Garnera med skivade jordgubbar och ev mynta.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    20-25

    Kommentarer (1)

    Maripoosa 6 september 2008

    Drömgott! Jag använde frysa jordgubbar och det gick suveränt. Smakar nästan som glass, fast nyttigare. Tack till dig som får en 5:a för receptet :) Kan tänka mig att man kan använda andra bär än jordgubbar oxå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben