Jordgubbsmuffins med vit chokladtopping

Serverar: 16 portioner

Vit choklad och jordgubbar matchar varandra perfekt i dessa sommarmuffins.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 dl jordgubbar
  • Topping
  • 50 g vit choklad
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i smeten. Rör försiktigt ner grädden och citronskalet. Vänd försiktigt ner de sköljda, snoppade och halverade jordgubbarna i smeten.
    3. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt dem svalna.
    4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop smöret och philadelphiaosten till en slät smet. Blanda ner den smälta chokladen. Vispa ner florsockret, lite i taget.
    5. Bred på topping på varje muffins med en spatel eller spritsa. Dekorera med färska jordgubbar på varje muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben