Jordgubbspaj med creme fraiche

Serverar: 12 portioner

Tid: 55 minuter

En mycket, mycket somrig och god paj. Blandningen av kardemumma, syrlig creme fraiche och jordgubbar är fantastisk.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • 1 tsk kardemumma
  • Fyllning
  • 4 dl creme fraiche
  • 1½ dl florsocker
  • 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    Kör smör, sirap, strösocker, vetemjöl, salt och kardemumma i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med låg kant, ca 28 cm i diam. Låt pajskalet vila kallt i 30 min. Grädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter. Låt svalna. Blanda creme fraiche och florsocker. Bred ut creme fraicheblandningen i pajskalet. Lägg delade jordgubbar ovanpå. Ställ pajen kallt tills det är dags att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben