Jordgubbspaj med crème fraiche

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Fräsch och enkel paj som är lite annorlunda och därför rolig att bjuda på!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl strösocker
  • 2 ½dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kardemumma
  • Fyllning
  • 4 dl crème fraiche (fet)
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Kör smör/margarin, sirap, strösocker, mjöl, salt och kardemumma i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med låg kant. Om degen är för kletig för att trycka ut i formen, ta lite extra mjöl på fingrarna för att hjälpa till. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Grädda pajskalet ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Blanda crème fraiche och florsocker. Bred ut blandningen i pajskalet. Lägg jordgubbarna ovanpå. Ställ pajen kallt tills det är dags att äta.
    4. När jag gjorde pajen första gången hade jag för lite jordgubbar. Jag fyllde då ut med bitar av nektarin och det blev också jättegott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben