Jordgubbspaj med kokos och rabarber

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En paj med konditorikänsla - lite pysslig och rolig att göra och med en underbar jordgubbssmak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • Jordgubbsfyllning
  • ½ l jordgubbar
  • 400 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • Lite saft av finriven rödbeta alt. röd hushållsfärg
  • Kokosfyllning
  • 1½ dl kokosflingor
  • 125 g mandelmassa
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • Rivet skal av 1/4 lime
  • ½ tsk bakpulver
  • Smultopping
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Börja med jordgubbsfyllningen. Skär rabarbern i småbitar, koka ihop med socker, vaniljsocker och rödbetssaft alt. ett par droppar hushållsfärg i en kastrull till en tjock kompott (använder du inte någon färg blir kompotten grönaktig men smaken blir densamma). Dela jordgubbarna i mindre bitar. Dra kastrullen från värmen och rör ned jordgubbarna i den heta kompotten. Låt svalna.
    2. Nyp under tiden ihop smör, mjöl och äggula till en pajdeg, kläm ut i en 24-cm pajform och ställ i frysen medan ugnen värms till 200 grader. Pensla pajskalet invändigt med uppvispat ägg och grädda det i 10 minuter.
    3. Blanda alla ingredienser till kokosfyllningen noga, tex med stavmixer. Bred ut i pajskalet och bred sedan jordgubbsfyllningen ovanpå kokosfyllningen.
    4. Nyp ihop ingredienserna till toppingen, skall bli som en smuldeg. Strö överst på pajen och grädda 30 minuter i 200 grader. Låt kallna helt före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben