Jordgubbsshake med mandelmaräng

Serverar: 4 portioner

Frisk, fruktig och med en god sötma.

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 3 msk strösocker
  • 30 g mandelspån
  • 1 banan
  • 300 g jordgubbar
  • Saften av 1 citron
  • 8 dl mild yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitan hårt och tillsätt 2 msk socker lite i taget. Vänd ner mandelspånen och bred ut smeten på bakplåtspappret.
    2. Sätt in plåten i ugnen och grädda marängen 45 minuter tills den har en fin, gyllene färg. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt marängen svalna i ugnen. Ta ut plåten och lossa marängen från papperet med hjälp av en stekspade.
    3. Skala bananen och skär den i bitar. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg jordgubbar, banan, citronsaft och 1 msk socker i en mixer och mixa till en jämn puré. Eller lägg ingredienserna i en hög skål och mixa med handmixern. Tillsätt yoghurten, lite i taget, och mixa till en jämn drink.
    4. Skär ut rutor av mandelmarängen. Häll upp jordgubbsdrinken i höga glas och servera med mandelmarängen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben