Mandelmaräng med frukt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fortare och lättare kan man sannerligen inte åstadkomma en festdessert. All slags konserverad frukt går fint att använda. Det är helt en smakfråga vilket man väljer - persikor, ananas, päron, äpplen ... Är man på riktigt lyxhumör låter man frukten ligga någon timme i vitt, halvsött vin eller häller ett skedblad likör över innan man lägger på marängvispet. Man kan också lägga en klick hårdfrusen glass under marängen.

Ingredienser

  • 1 burk konserverad frukt (450 g)
  • 3 äggvitor
  • 6 msk strösocker
  • Ev likör
  • 25 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Tid för tillagning: 15-20 min, varav ca 5 min i ugnen. Ugnstemperatur: 175°
    2. Låt frukten rinna av och lägg den sedan på ett eldfast fat med skålen" upp. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret. Häll ev ett skedblad likör i varje fruktskål och toppa marängen så högt som möjligt över. Strö på mandelflagor och grädda marängen gyllengul på ytan.
    3. Pröva till omväxling: En tunn skiva sockerkaka eller rulltårta som botten, speciellt om frukten skall fyllas med glass, som annars lätt smälter för mycket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben