Fortare och lättare kan man sannerligen inte åstadkomma en festdessert. All slags konserverad frukt går fint att använda. Det är helt en smakfråga vilket man väljer - persikor, ananas, päron, äpplen ... Är man på riktigt lyxhumör låter man frukten ligga någon timme i vitt, halvsött vin eller häller ett skedblad likör över innan man lägger på marängvispet. Man kan också lägga en klick hårdfrusen glass under marängen.
Ingredienser
1 burk konserverad frukt (450 g)
3 äggvitor
6 msk strösocker
Ev likör
25 g flagad mandel
Instruktioner
- Tid för tillagning: 15-20 min, varav ca 5 min i ugnen.
Ugnstemperatur: 175°
- Låt frukten rinna av och lägg den sedan på ett eldfast fat med skålen" upp.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret.
Häll ev ett skedblad likör i varje fruktskål och toppa marängen så högt som möjligt över.
Strö på mandelflagor och grädda marängen gyllengul på ytan.
- Pröva till omväxling:
En tunn skiva sockerkaka eller rulltårta som botten, speciellt om frukten skall fyllas med glass, som annars lätt smälter för mycket.
Liknande recept
Kommentarer (0)