Jordgubbssorbet

Serverar: 6-8 portioner

Glykos i sorbet ger en smidig konsistens.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar, 500 g
  • 1 gelatinblad
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk glykos, 30 g, eller flytande honung
  • 3 gröna kardemummakapslar eller ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • Garnering
  • 2 msk pumpakärnor
  • ½ tsk rapsolja
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
    2. Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma. Sila. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt kallna.
    3. Blanda lagen med jordgubbspuré och kör i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och ställ in den i frysen minst en timma.
    4. Rosta pumpakärnorna i olja och strö över salt.
    5. Kula upp sorbeten och toppa med saltrostade pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben