Jordgubbssorbet
Serverar:
6-8 portioner
Glykos i sorbet ger en smidig konsistens.
Ingredienser
1 l jordgubbar, 500 g
1 gelatinblad
1½ dl vatten
1 dl strösocker
2 msk glykos, 30 g, eller flytande honung
3 gröna kardemummakapslar eller ½ tsk stötta kardemummakärnor
Garnering
2 msk pumpakärnor
½ tsk rapsolja
2 krm salt
Instruktioner
Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma. Sila. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt kallna.
Blanda lagen med jordgubbspuré och kör i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och ställ in den i frysen minst en timma.
Rosta pumpakärnorna i olja och strö över salt.
Kula upp sorbeten och toppa med saltrostade pumpakärnor.
Liknande recept
Jordgubbssorbet
6
Hallon- och jordgubbssorbet med flädermarinerade jordgubbar
4
Chokladfondant med jordgubbssorbet
4
Rabarber och jordgubbssorbet
Marinerade jordgubbar med sorbet
4
1
Rosa frukostsmoothie
5
1
Jordgubbsscropino
1
Mandel- och jordgubbsmums
4-5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!