Chokladfondant med jordgubbssorbet

Serverar: 4 portioner

Underbar chokladfondant med hemmagjord jordgubbssorbet. En ljuvlig avrundning av en god middag.

Ingredienser

  • Chokladfondant
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 2½ cl mjölk
  • 5 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • Jordgubbssorbet
  • 1,6 dl sockerlag (socker+vatten)
  • 250 g jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
  • 0.25 dl pressad citron
  • ½ gelatinblad, blötlagt
  • 2 jordgubbar till garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa socker och ägg, blanda med smält smör och mjölk. Sikta i kakao och mjöl under visping. Fördela smeten i smorda formar och grädda i ugnen i 7 minuter, precis innan servering.
    3. Koka upp sockerlagen med jordgubbspuré och citronjuice. Tillsätt gelatinbladet och kör i glassmaskin till sorbet.
    4. Servera chokladfondanterna med jordgubbssorbet och garnera med kvartade jordgubbar och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben