Jordgubbstarteletter

Serverar: 12 portioner

Har man bråttom kavlar man ut denna kaka i en ugnspanna och skär upp den i fyrkanter medan den ännu är varm. Att göra den som tarteletter tar längre tid.

Ingredienser

  • Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 100 g kylskåpskallt smör eller margarin
  • 1½ dl vatten
  • Salt
  • Smör eller margarin till formarna
  • Fyllning
  • 1 - 1½ dl jordgubbar
  • 4 msk strösocker
  • 3/4 dl kaffegrädde
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och matfett på bakbordet, arbeta in vattnet och några korn salt. Arbeta snabbt ihop degen.
    2. Kavla ut degen mellan smörpapper till ca ½ cm tjocklek. Ta ut runda kakor med ett glas och tryck ner dem i smorda bakelseformar.
    3. Skölj och ansa jordgubbarna, skär dem i skivor. Lägg dem som taktegel, lite över varandra i formarna. Strö över sockret.
    4. Grädda tarteletterna ca 15 minuter i 225 grader. Ta ut dem, häll över grädden och sätt in dem ytterligare ca 10 minuter. Låt tarteletterna svalna några minuter, stjälp upp dem försiktigt.
    5. Bjud tarteletterna pudrade med siktat florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben