Jordgubbstarteletter med vaniljkräm

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Suveränt god och enkel sommardessert

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 175 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 litet ägg
  • 16 mazarinformar i aluminium
  • Vaniljkräm
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 vaniljstång, snittad
  • 2 msk strösocker
  • Dekoration
  • Jordgubbar, skivade
  • Instruktioner

    1. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll.
    2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle. Dela den i 16 bitar, som rullas till bollar Lägg bollarna i formarna och tryck ut dem med fingrarna.
    3. Sätt formarna på en plåt i kylen, 30 minuter.
    4. Grädda formarna i 10 minuter i 225 grader. Låt dem kallna på galler.
    5. Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse, snittad vaniljstång och strösocker i en rostfri kastrull och sjud till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt kallna i kallt vattenbad.
    6. Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen. Snitta sköljda jordgubbar och garnera bakverken
    7. Tips! Mandelformarna kan göras i förväg och frysas eller förvaras i burk med lock.
    8. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben