Jordgubbstarteletter

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Ljuvliga små tarteletter

Ingredienser

  • 350 g fryst smördeg, tinad
  • 2 stora ägg + 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 msk majsena
  • 3½ dl mjölk, minst 3 % fett
  • 12-18 ansade skivade jordgubbar
  • 2 tsk florsocker
  • Myntablad till garnering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Kavla smördegen tills den är ca 3 mm tjock.. Stansa ut 6 runda smördegsplattor, ca 12 cm i diameter. Klä 6 formar, ca 10 cm i diameter, med pajdeg och skär rent kanterna. Nagga hål i botten med en gaffel. Kyl 10 minuter. Ställ tarteletterna på en plåt och grädda cirka 15 minuter, tills de är gyllene och frasiga. Låt dem svalna lätt i formarna, för över det på ett galler och låt svalna helt. Vispa ihop ägg, äggula, socker, vaniljsocker och majsena i en skål. Hetta upp mjölken i en kastrull, men låt den inte koka. Vispa ner mjölken, lite i taget, i äggsmeten. Häll krämen i kastrullen. Värm upp på medelvärme, ca 4 minuter, vispa hela tiden, tills krämen tjocknar. Häll krämen i en skål. Täck krämens yta med plastfolie och kyl ca 3 timmar, tills kallnar. Fyll tarteletterna med vaniljkräm och lägg på jordgubbarna. Sikta över florsocker och garnera med mynta före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben