Jordgubbstarteletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Tartelett betyder liten tårta och kommer från franskans tarte...

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 1/2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • Garnering
  • 300 g jordgubbar
  • 3 msk vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjölet, sockret och smöret till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar eller i en stor form, 23 cm i diameter. Ställ kallt i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader För grädda pajskalen i 10 minuter
    3. Riv mandelmassan och blanda med äggulorna och grädden, rör till en en slät smet. Smaksätt med apelsinskalet. Fördela smeten i pajskalen och bre ut den
    4. Sänk ungns värmen till 150 grader och grädda pajerna i 15 minuter. Låt kallna
    5. Dela eller skiva jordgubbarna och garnera pajerna med bären. Smält gelén och pensla den över bären Låt kallna och stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben