Jordnöts Brownies

Serverar: 24 portioner

Tid: 50 minuter

En god variant av brownies om man gillar jordnötter

Ingredienser

  • Browniesmet
  • 400 g mjukt smör
  • 3 ½ dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl kakao
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 nypor flingsalt
  • 8 st ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Jordnötskräm
  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 burk jordnötssmör, à 350 g
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet.
    2. Jordnötskräm
    3. Smält smöret och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker. Låt jordnötskrämen svalna men inte stelna.
    4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten. Bred ut browniesmeten i formen och ringla ut jordnötskrämen över den. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta jordnötter.
    5. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan ska släppa i kanterna och smeten ska kännas fast i formen.
    6. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben