Jordnötskakor med choklad
Serverar:
30 portioner
Laktosfria om ni använder mjölkfritt margarin och choklad
Ingredienser
100 g mörk choklad
1 dl hackade saltade jordnötter
1,5 dl strösocker
2 dl brun farin
250 g smör
1 ägg
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Instruktioner
Grovhacka choklad och jordnötter. Rör de båda sockersorterna och smöret pösigt. Tillsätt ägget.
Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med choklad och nötter.
Rör ihop till en deg och forma till ca 30 runda bollar. Lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt. Grädda 10 - 12 minuter i 200 grader.
Liknande recept
Jordnötskakor
5
26
1
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!