Jordnötskakor med choklad

Serverar: 30 portioner

Laktosfria om ni använder mjölkfritt margarin och choklad

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl hackade saltade jordnötter
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl brun farin
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Grovhacka choklad och jordnötter. Rör de båda sockersorterna och smöret pösigt. Tillsätt ägget.
    2. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med choklad och nötter.
    3. Rör ihop till en deg och forma till ca 30 runda bollar. Lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt. Grädda 10 - 12 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben