Jordnötsmuffins

Serverar: 14 portioner

Jättegoda muffins.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 50 g jordnötssmör
  • 2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g jordnötssmör
  • Salta jordnötter, hackade
  • Tillbehör
  • Mellanstora muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör fettet, jordnötssmöret och råsockret ljust och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med mjölken. Rör smeten slät.
    3. Skeda upp smeten i muffinsformarna så att de fylls till 3/4.
    4. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    5. Garnering: Smält den mörka chokladen i en mikrovågsugn eller i vattenbad. Rör därefter ner chokladen i jordnötssmöret. Bre glasyren över de kalla muffinsen och strö över salta grovhackade jordnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Carro67 28 maj 2008

    Det var jättegoda muffins med en härlig kombination av choklad och nötsmak. En ny muffinsfavorit i vår familj.

    saxa 3 juli 2012

    De var goda när de var nya, men jag tyckte de var lite torra sedan efter frysning, så jag bakar annat nästa ggr

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben