Julias pastasås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegod pastasås som kan passa veganer också.

Ingredienser

  • 2 ½ dl matlagningsgrädde (eller sojagrädde)
  • 1 burk (ca 400 g) kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk (ca 200 g) champinjoner
  • 1 burk (ca 150 g) soltorkade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Basilika
  • Soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Stek löken och vitlöken. Man kan steka i oljan som de soltorkade tomaterna ligger i - den har ofta kryddor. Lägg till champinjonerna och stek tills allt är mjukt. Tillsätt hackade soltorkade tomater och vitpeppar och stek en kort stund - någon minut bara. Häll sedan i (soja)grädden och kikärtorna. Lägg till en halv/hel buljongtärning och basilika. Häll i lite soja och låt puttra en stund. Servera (glutenfri) pasta till.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (2)

    AJJ 7 mars 2010

    den smakar som bajs

    Lisalind63 17 september 2013

    Jättegod pastasås!! Rekommenderas varmt!! Men kör i lite extra chili för mer sting!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben